Volksdansgroep At Va'ani Amersfoort
Israëlisch & Internationaal dansen in Amersfoort

Informatie

Plaats en tijdstip dansavonden
De dansavonden worden gehouden in de Berkenschool, Berkenlaan 29-31 in Hoogland. Na twee Israëlische dansavonden volgt meestal een avond met werelddansen. De avonden beginnen om 20 uur en duren tot 22 uur. Zaal open om 19.45 uur.

Meerdere dansniveaus
De groep bestaat uit beginners, gevorderden en vergevorderden. Ieder kan naar eigen inzicht met alles meedoen.
Er wordt voldoende tijd genomen voor uitleg van verschillende dansen. Bij de keuze van de dansen gaat de voorkeur uit naar dansen die gebaseerd zijn op vorm, ritmes en een duidelijke melodie. Ook zijn er altijd enkele snelle dansen bij. Het bijzondere van deze groep is dat de leden van verschillend niveau gezellig samen kunnen dansen en zo nodig elkaar helpen.

Indeling dansavonden
De avonden zijn ingedeeld in perioden waarbij een bepaald niveau centraal staat: Het eerste half uur zijn de dansen bijna het hele seizoen op beginnersniveau (voor gevorderden ook als ´warming up´ te gebruiken). Na dit half uur volgt er een uur waarin in de loop van het seizoen het niveau zal stijgen van beginner naar meer gevorderde. Uiteraard wordt er ook gepauzeerd. Er is een kopje koffie of thee voor de liefhebbers beschikbaar (gratis). Na de pauze zal in het laatste half uur voornamelijk de aandacht bij de dansen voor gevorderden liggen. Maar we sluiten altijd af met een dans waaraan iedereen weer mee kan doen.

Kosten nieuwe leden (tarieven 2021-2022)
U bent van harte welkom om aan een dansavond gratis deel te nemen. Bent u na deze avond enthousiast geworden, dan kunt u zich opgeven voor een lidmaatschap van een half jaar (sept. t/m dec.: € 50,-), of een geheel jaar (sept. t/m mei: € 110,-).